írásaim

Tudatos önelfogadás

Tudatos önelfogadás

Az elmúlt évtizedekben a mindfulness mindinkább teret hódít a nyugati kultúrákban is. A tudatos jelenlét fogalmát, és az azzal kapcsolatos gyakorlatokat egyre többen ismerik és alkalmazzák a mindennapokban.

Stressz és mindfulness

Stressz és mindfulness

Az emberi test működése csodálatos és lenyűgöző. Az evolúciós fejlődés útján úgy alakult ki, hogy minden mechanizmusával minden másodpercben értünk dolgozik. Szó szerint az életben maradásunkat szolgálja.

Apák

Apák

Apák napja alkalmából ellepték a közösségi médiát a szebbnél szebb megható és cukormáztól csöpögő bejegyzések. Nem akarom elvenni ezek fényét, hála van a szívemben, hogy ilyen sok csodálatos apuka van a világon.

Léleksebek

Léleksebek

Nemrég hallottam a kincugiról, aminek üzenete mélyen megérintett. A kincugi a törött kerámia javításának japán művészete, amikor is arannyal díszítik a törött részeket úgy, hogy a hibát nem akarják eltüntetni, sőt, inkább kiemelik azt. Így a törött tárgy a javítás után értékesebbé válik, mint a sérülés előtt volt.

Anyák napja, ami elmúlt

Anyák napja, ami elmúlt

Az ünnepnap elmúlik, az anyaság öröme, nehézsége, izgalma és fájdalma viszont a mindennapjaink része marad. Nők vagyunk, anyák vagyunk és szeretünk. Ez nem múlik el.

Jó napok, rossz napok

Jó napok, rossz napok

Vannak rossz napjaim:( Bár tudatosan törekszem a pozitív és építő gondolatokra, ennek ellenére olykor mégis erőt vesz rajtam a félelem és a bizonytalanság. Ilyenkor segít a kedvenc mesém a farkasokról, amit megosztok Veled szeretettel.