Anyák napja, ami elmúlt

Emberek, Személyes

Az ünnepnap elmúlik, az anyaság öröme, nehézsége, izgalma és fájdalma viszont a mindennapjaink része marad. Nők vagyunk, anyák vagyunk és szeretünk. Ez nem múlik el.

Szeretettel köszöntöm az édesanyákat anyák napja alkalmából! 

De hát anyák napja már rég elmúlt! – mondhatod. Szerintem meg ma van. És holnap és holnapután és azután. Minden nap. Mert anyák vagyunk az év 365 napján. Nincs szünet. Nincs megállás. Csak anyák napja van. Mindig. Örökké, amíg csak élünk. 

Akkor is, ha a gyermeked még meg sem született, amikor még csak egy romantikus, bohókás gondolat a fejedben. Akkor is, amikor már a szíved alatt hordod. 

És onnantól kezdve, amikor megszületik, örökkön örökké, amíg világ a világ. Mert a szeretet, az anyák szívében örökre ott marad. 

Akkor is, amikor már felnőtt, és már nem lakik veled, akkor is, ha egy másik földrészen él, és egy egész óceán választ el benneteket…

Határtalan szeretet

Mert a szeretet tényleg nem ismer határokat. 

Akkor is szereted, ha okos, ügyes és a legszebb a világon. Akkor is, ha nem tökéletes. (Ugyan már, de hát ki az?)

És akkor is, ha hibázik, tesz olyan dolgokat, ami neked nem tetszik, fáj, vagy amire nem vagy büszke. Haragudhatsz rá, lehetsz mérges, csalódott és elveszett, de szeretni akkor is fogod. 

Akkor is szereted, ha már nincs ezen a földön, mert te tudod, hogy nem veszítetted el. Bármi is történt, egyszerűen csak szereted.

És akkor is szereted, ha más, ha beteg, ha mindig segítségre szorul. Ha nem tud beszélni, ha folyik a nyála, ha felnőttként is pelenkáznod kell. De attól még szereted. Feltétel nélkül. Úgy, ahogy senki mást nem tudnál szeretni, csak Őt. Mert az anyai szív így szeret.